Честотата на посещенията зависи от породата на кучето и от избора на стил за Вашия домашен любимец, но следното ще ви даде груба ориентация:

  • Породи с къдрава козина като пудели и бишон фризе могат да се възползват от редовни посещения на всеки 6 до 8 седмици.

  • Породи с груба и твърда козина, като фокстериер, западнохайландски, шотландски, еърдейл и уелски териери, шнауцери и вълкодави, на всеки 10 до 12 седмици.

  • Дългите копринени козини като тези на йоркшир и малтийски териер, лхаса апсо, ши тцу, афганистански хрътки, спаниели и сетери могат да варират между 8 и 12 седмици, зависещи до голяма степен от нивото на грижа, която техните собственици полагат между посещенията.

  • Породи с къса козина като дакели, корги, пойнтери и лабрадори обикновено могат да се възползват от двукратното годишно посещение за отстраняване на мъртва козина и почистване и поддръжка на лице, уши, нокти, хигиенни зони и лапи.

  • Породи с двойна козина, като например нюфаундленд, пиренейско планинско, хъски, санбернар, коли и овчарки, между 2 и 3 посещения годишно в зависимост от индивидуалните козини и грижата за тях между посещенията. Всички кучета, които редовно работят на открито, или тези, които се радват на особено активен и кален начин на живот, разбира се, изискват по-редовно къпане и внимание към ушите, краката и лапите.