Въпроси

Въпроси2023-06-23T14:18:17+03:00
Трябва ли предварително да запазя час за груминг?2019-06-12T18:39:16+03:00

Да. Предварителната резервация на час за груминг услуга гарантира, че Вие и Вашият домашен любимец няма да чакате по-дълго от необходимото.

Колко време трае груминга?2022-08-30T14:07:00+03:00

Времето, което е необходимо за груминг, варира в зависимост от породата и услугата, но обикновено може да планирате продължителност между 1-3 часа. Експресни услуги могат да бъдат организирани при изискване, съкращавайки времето за обслужване. Дребни услуги, като например подрязване на нокти, отнемат около 10 минути и не е необходимо запазване на час (при наличност на свободно време).

Кучето ми ще бъде ли заключено в клетка преди/след груминг?2019-06-12T18:38:24+03:00

Имаме големи и просторни клетки в салона, но не обичаме да държим кучетата заключени, докато са тук в Топ Догс. Единствената причина да пазим кучето Ви в клетка е, ако закъснеете да го вземете и вече сме започнали следващия си час. Поддържаме времето в клетка до абсолютен минимум и винаги има прясна вода и човек в стаята, за да прави компания на кучето Ви.

Ще бъде ли упоено моето куче?2019-07-07T12:23:28+03:00

Не, ние никога не упояваме кучета, нито приемаме такива, които са упоени. Ако сте наясно, че Вашето куче има силна поведенческа реакция към подстригване или къпане, моля, уведомете ни, когато запазвате час и когато оставяте кучето си при нас. Ако един домашен любимец наистина не ни съдейства или се чувства некомфортно от процеса, може да приключим сесията и да Ви посъветваме за възможните решения – но никога няма да упоим домашен любимец.

Приемате ли всякакви породи?2019-06-12T18:37:24+03:00

Да, разбира се! Ние се стараем да се погрижим за всички. Оценяваме, обаче, ако бъдем информирани преди началото на груминга за евентуални поведенчески проблеми, за да можем да се подготвим за тях и да гарантираме, че всички в салона са в безопасност.

Колко често трябва да водя кучето си на груминг?2019-07-07T12:22:21+03:00

Честотата на посещенията зависи от породата на кучето и от избора на стил за Вашия домашен любимец, но следното ще ви даде груба ориентация:

 • Породи с къдрава козина като пудели и бишон фризе могат да се възползват от редовни посещения на всеки 6 до 8 седмици.

 • Породи с груба и твърда козина, като фокстериер, западнохайландски, шотландски, еърдейл и уелски териери, шнауцери и вълкодави, на всеки 10 до 12 седмици.

 • Дългите копринени козини като тези на йоркшир и малтийски териер, лхаса апсо, ши тцу, афганистански хрътки, спаниели и сетери могат да варират между 8 и 12 седмици, зависещи до голяма степен от нивото на грижа, която техните собственици полагат между посещенията.

 • Породи с къса козина като дакели, корги, пойнтери и лабрадори обикновено могат да се възползват от двукратното годишно посещение за отстраняване на мъртва козина и почистване и поддръжка на лице, уши, нокти, хигиенни зони и лапи.

 • Породи с двойна козина, като например нюфаундленд, пиренейско планинско, хъски, санбернар, коли и овчарки, между 2 и 3 посещения годишно в зависимост от индивидуалните козини и грижата за тях между посещенията. Всички кучета, които редовно работят на открито, или тези, които се радват на особено активен и кален начин на живот, разбира се, изискват по-редовно къпане и внимание към ушите, краката и лапите.

Приемате ли агресивни кучета?2019-07-07T12:36:01+03:00

Успокояването на животни е неразделна част от опита на всеки грумър, знаейки как да се справи и говори с кучето, ще реши 99% от проблемите.

Намордниците ще се използват само като крайна мярка и обикновено, ако е необходимо, ще се прилагат само за много кратка част от процеса. Много рядко може да се намери куче, непозволяващо груминг, и ако срещнем сериозни агресивни поведенчески проблеми по време на посещението, си запазваме правото да приключим сесията и да ви извикаме да приберете кучето си, тъй като безопасността е наш първи приоритет.

Какво трябва да нося за груминга?2019-06-13T10:39:28+03:00
 • Всички кучета трябва да бъдат доведени с нашийник/нагръдник и повод.

 • Моля, уверете се, че ни информирате за всякакви специални нужди, заболявания, проблеми, текущи ветеринарни лечения, така че да можем да осигурим комфорта на Вашето куче по всяко време – което ни позволява да избягваме всякакви чувствителни зони, подкрепяйки ранени или уморени крайници и др. ако имате някакви съмнения, моля, посетете ветеринарен лекар преди да резервирате час.

 • Моля, уверете се, че кучето Ви е разходено наскоро, преди посещение!

Кога мога да доведа кученцето си на груминг за първи път?2019-06-12T18:35:36+03:00

Можем да приемем кученцето Ви по всяко време след първите си ваксинации (обикновено около 3 месеца). Еволюцията от бебешка до възрастна козина е изцяло зависима от породата и ще бъде предложен режим на груминг.

На колко години трябва да е моето кученце за първия си груминг?2019-11-12T16:24:52+02:00

Добре е, Вашето кученце да се запознае с груминга възможно най-рано след първия набор от ваксинации, обикновено на възраст от 12-16 седмици. Нашият Бебе пакет ще му помогне да научи отрано, че груминга е приятно преживяване.

Колко често ноктите се нуждаят от подрязване?2022-08-30T14:45:49+03:00

Обикновено ноктите на кучето се нуждаят от подрязване на всеки 3-4 седмици.

Използвате ли отопляеми сушилни клетки в салона си?2019-06-12T18:34:13+03:00

Не, абсолютно не. Разполагаме с два отделни сешоара в салона – студен сешоар, с висока скорост и леко по-топъл сешоар за стилизиране. Това води не само до по-добро качество, но и позволява внимателно да проверяваме кожата на Вашето куче за потенциални опасности за здравето.

Знам, че кучето ми е малко заплетено, но защо трябва да го обръсвате? Не може ли просто да срешете или да отрежете сплъстените части?2019-06-12T18:33:22+03:00

Има разлика между заплитания и сплъстявания. Заплитанията са хлабаво оформени и обикновено се появяват във външната козина. Те не включват големи площи и не са плътно притиснати. За кучета, които не са прекалено чувствителни, те могат да бъдат премахнати с разресване.

Сплъстяванията се появяват, когато заплитанията излизат извън контрол. Козината се слепва плътно. Те могат да се образуват върху кожата, под горния слой на козината. При сресване, ако не прекарвате четката до кожата, в подкосъма все още могат да се образуват сплъстявания, дори ако външният слой на козината на кучето Ви изглежда добре. Разресването на сплъстявания отнема много време и е изключително болезнено за Вашето куче. Дори може да доведе до ожулвания по кожата му. Възможно е само избръсване на сплъстените места, но това ще доведе до неравномерна козина, поради различната дължина на участъците. За да премахнете сплъстена козина, без да наранявате кучето си, е необходимо тя да се обръсне много близо до кожата, за да се достигне под сплъстяванията. Това е единственият начин да премахнете сплъстявания, без да причинявате повече болка на кучето си. Избръсването на останалата част от несплъстената козина, й позволява да израсне отново равномерно.

Защо кучето ми не прилича на снимката, която Ви показах / кучето от телевизията / плюшена играчка?2019-06-12T18:05:02+03:00

Грумингът е непредсказуем. Вашето куче може и да не е сътрудничило. Косата на кучето Ви може да няма същата консистенция като това на друго куче. Вашето куче може да е настояло да наклони главата си надясно през цялото време, когато се опитваме да оформим лицето му. Важно е да запомните, че сме тук не само, за да изглежда кучето Ви страхотно (което винаги е целта), но и за да направим груминг преживяването на Вашето куче толкова положително и приятно, колкото можем.

Колко ще струва груминга на моето куче?2019-06-13T10:52:22+03:00

Топ Догс предлага услуга, съобразена с индивидуалното куче. Без да прегледаме кучето и неговата козина, не можем да посочим определена цена за всяка порода. Крайната сума ще бъде цитирана преди началото на процеса на груминг и тя ще вземе под внимание следните фактори:

 • размера и теглото на кучето

 • състоянието на козината

 • желан стайлинг

 • темперамент/агресивност на кучето (при екстремни обстоятелства)

Какво мога да очаквам, когато посетя Топ Догс?2022-08-30T15:01:54+03:00

В Топ Догс се стремим да осигурим първокласна услуга, посветена на Вас и Вашето куче.

Ние разбираме, че за да изградим дългосрочни взаимоотношения, трябва да работим с всеки индивидуално, за да постигнем желания резултат. Това означава, че всеки път, когато посещавате, ние ще актуализираме личния клиентски файл за груминг на Вашето куче. Ние съхраняваме задълбочени записи за това, какъв груминг е имало кучето Ви преди, включително:

 • Козметиката, използвана на Вашето куче

 • Дължината на поставката, използвана за машинките

 • Всички специални изисквания и особености

 • И всякакви други пояснения, които трябва да се помнят за Вашия специален приятел

Това Ви позволява да ни информирате за особености, които харесвате, и елементите на груминга, които искате да промените, така че при следващото посещение да можем да направим малките корекции, необходими, за да отговорим на Вашите очаквания. Ние пазим тези записи, така че след като намерим Вашия перфектен стил, да можем да го възпроизвеждаме при всяко Ваше посещение.

Go to Top